Voorwoord

Beste praesides, commilitones en schachten van Oost-Vlaamse clubs

Er is niets erger dan voorwoorden te schrijven, ze worden door niemand gelezen en degenen die verplicht wordt te schrijven weet wat er moet instaan, maar krijgt het langs geen kanten verwoord. Ik ga dan ook zeker geen epistel schrijven.

De Oost-Vlaamse gilde heeft tot doel een overkoepeling te zijn van alle Oost-Vlaamse SK clubs en bestaat dan ook uit een praesidium samengesteld door de praesidia van die clubs. Overkoepelen is eigenlijk een poepchic woord om te zeggen dat we proberen de vriendschapsbanden aan te halen tussen alle clubs, niet alles tussen de praesidia, maar ook tussen de commilitiones en schachten van de clubs.

We hebben in Oost-Vlaanderen veel om trots over te zijn: we hebben een paar van de mooiste steden, we hebben in ons midden één van de oudste studentenclubs van Gent, we hebben enkele geniale streekgerechten en bieren,we hebben plat land, we hebben de Vlaamse Ardennen, het beste carnaval van België, de mooiste historische ommegang, het grootste marktplein en de mooiste rivieren. We kunnen dan ook met trots zeggen dat we inwoners zijn van de schitterendste provincie en met plezier deze provincie en onze steden in ons hartje dragen.

Ut vivat, crescat et floreat Oost-Vlaamse Gilde

Jan Fierens

Praeses Oost-Vlaamse Gilde 2007-2008