Studentenclub Salamander Lokeren.

STAAT SUK6 Z6SDAAGSE ALL1 NOG VOOR SPONSORS DIE IETS TE 4EN HEBBEN?

maandag 17 november 2008

Waar is de tijd?

De glooiende baan, glimmend glazig glanzend door het zweet der pistiers is nog moeilijk te bereiken. Het centrum van de rechtgeplooide möbiusring, waar je de boenwas op het het parket bijna kan ruiken, nog moeilijker.

 

Klinkt de bel van de laatste ronde enkel nog voor het --ongetwijfeld-- vergulde trommelvlies van klanten van rijke bedrijven in plaats van voor elke kleine man in de straat? Die kleine man die de z6sdaagse der zesdaagses, the 'one six to rule them all', heeft laten overleven en door zijn luister gemaakt heeft tot wat het is, sorry, was?

 

Nee, het volks- is weg in wat voorheen een volks-feest was. Over het -feest kan gediscuteerd worden, maar overroepen is een adjectief dat ieder jaar meer en meer van toepassing wordt.

 

"Donderdag moet je proberen gaan, dat is steevast het meeste ambiance", hoor ik overal,
"dan komen de studenten."

De hype houdt zichzelf in stand.

 

Er zijn tijden geweest, en dat is niet eens zo verschrikkelijk lang geleden, dat wij --ondanks dat sommigen onder ons zelfs niet meer studeerden-- de studenten waren. Was er geen ambiance, dan maakten we die.

 

Nu is het quasi onmogelijk zonder connecties nog aan kaarten te raken en zijn de prijzen van het bier (Primus) blijkbaar gekoppeld aan de hoogte van de bomen in het Citadelpark en zo jaar na jaar opgeslagen.

Nu komen de studenten niet meer en zal het ook mijn laatste keer geweest zijn.

Ik hoor verhalen dat het middenplein donderdagavond al net na de Gentse Feesten (eind juli, dus) uitverkocht was. Hoe komen wij dan aan kaarten? Blijkbaar via banken die waarschijnlijk heel veel kaarten opkopen.

 

Eén ding is zeker: het is een allesverslindende geldmachine die, helemaal losgeslagen, aan niemand meer toebehoort. Ik weet niet hoe u erover denkt, maar machines liggen mij niet na aan het hart.

 

"Hee, waar is uw Iljo Keisse-kostuum, jong?" sprak een wildvreemde in de kleiner-dan-mijn-toilet rookzone mij aan. "Ik weet niet hoe je mij kent, maar wij hebben toeters en bellen thuis gelaten uit protest..."

Wij voerden een gesprek van gelijkgestemden.

 

"Ze gaan jullie hier missen."

"Ik ook."

Pieter Viktor Kindt, Pro Senior Salamander

 

toplink

Nieuw Fotoalbum

Er is een volledig nieuw fotoalbum.
Enkele foto's van zowel De Ronde der Salamandriens als de Ronde van Vlaanderen 2008 zijn toegevoegd.

 

U kan ze hier bekijken.

 

 

toplink

Eerste editie Salamander-klassieker 'Lokeren-Lokeren' op 17 mei 2008.

Geëerde Pro-Seniors, Oud-Salamanders, Salamandriens,

Komkomkom. Er is wat op til !
Wat Rodaaniaaaaa..., koerscommisseirs, soupappen, tubes, soigneurs, volg- en bezemwagens, mannenzweet en kettingen nostalgie.

Salamandriens

Aangezien het alweer véél te lang geleden is dat we samen nog een heerlijke 'advundum' gedronken hebben, werd door een aantal bewogen oud-leden van Moeder Salamander het idee opgevat om een oudledenactiviteit te organiseren.


Maar aangezien een aantal van onze vroegere zwelgers extreme sportfanaten zijn geworden MOEST het wel een sportieve activiteit worden...


En zo gebeurde het dat oudlid Bo, lichtjes onder-uitgezakt in een sofa, nippend van een glas exquise Hoegaarden van een goed jaar, net toen hij nog wat selderijzout op zijn kaasblokjes gedaan had, door een niet minder dan geniaal idee werd bevlogen:
"Waarom organiseren we niet eens een niet-door-de-UCI-goedgekeurde fietsronde der Salamanders langsheen memorabele mijlpalen op het rijke pad van de geschiedenis van de Salamander ?
Zonder prijzen maar met doping allerhande natuurlijk... "

 

En opeens... was de eerste editie van de Salamanderklassieker 'Lokeren-Lokeren' geboren!

Wat is de bedoeling?
Per vélo een aantal van de voormalige Salamander - hotspots bezoeken en tegelijkertijd een ode aan de studentikoze vrijheid brengen onder de weg...

Hieronder het programma - voor moest je nog over de 'meet' moet worden getrokken...


 

Datum: zaterdag 17 mei 2008

Startschot: 12:00 uur in 't Cultuurcafé - dopingmenu: spughetti - ode aan het epo-vrije wielrennen

Opwarming: banden oppompen - ode aan de soupape

Eerste bevoorrading: 't oud Palingshuis - ode aan het ongebreideld fuiven dmv. een officiële steenbeplenging

Tweede bevoorrading: Ons Vermaak - ode aan het studentikoze tijdsverdrijf

Derde bevoorrading: 't Lammeken - ode aan den Bokkie

Vierde bevoorrading: Sjaak en Linda Michiels - ode aan de Vogelzang en den 'dubbeldekker'

Vijfde bevoorrading: chez Ché en Lea - ode aan de Teste

Zesde bevoorrading: chez Liddy - ode aan de natuurfilm

Zevende bevoorrading: Fallstaff - ode aan het theater

Jammer genoeg zijn de deelnemers niet verzekerd voor gebeurlijke sportieve ongevallen, maar er is medische bijstand voorzien in de persoon van Ruben - maak de zetels van mijnen volgwagen niet vuil - Blieckie.

Na deze heroische sportprestatie is er - uiteraard - voor de liefhebbers een avondprogramma voorzien: alle pittakoten rond de Markt van Lokeren zijn verwittigd van onze komst, en al naar gelang onze gemoedstoestand kan nagekaart worden in één van de belendende afspanningen OF... kan er afgezakt worden naar een reunieconcert van de topband 'Sha-Na' in zaal Scala te Laarne, alwaar er kan gezongen en gedansd worden op superhits als daar zijn 'Fernando', 'De orgelman', 'Eviva Espagna', ...
Kortom: ode aan het Vlaamse Levenslied.


Wat moet je doen:
Zo snel mogelijk inschrijven op het adres: studentenclub.salamander@skynet.be
Meebrengen: (min of meer rijvaardige) fiets

Met studentikoze en sportieve groet,
Sportcommiteit Bo - Ruben - Miesjelleken - Kristof - Nico - Pieter - Timmeken

 

NB: het rugnummer 51 is niet meer beschikbaar.

toplink